Descobreix per què la música és clau en el desenvolupament cognitiu i emocional dels teus fills abans dels 6 anys

1. Fomenta la creativitat i estimula la imaginació infantil

La música és una expressió artística que permet als nens explorar la seva creativitat i imaginació. Quan un nen escolta una melodia, el seu cervell reconeix patrons rítmics i actua sobre les regions creatives del cervell; això estimula la seva ment i fomenta la seva imaginació.

2. Potencia la capacitat de memòria, d’atenció i de concentració dels nens/nenes

L’escolta activa de música requereix atenció i concentració. Els nens que escolten música aprenen a centrar-se en sons, tons, melodies i lletres de cançons, el que millora significativament la seva capacitat de memòria. 

3. Desenvolupa la psicomotricitat i estimula l’expressió corporal

Ballar al ritme de la música no només els permet seguir el ritme, sinó que també estimula els seus sentits, millora l’equilibri, el desenvolupament muscular i la coordinació; a més de reduir l’estrès. 

4. Contribueix al desenvolupament cognitiu

En escoltar i respondre a la música, els nens desenvolupen la seva intel·ligència general i les capacitats cognitives. 

5. Reforça el llenguatge

Les cançons infantils amb síl·labes rimades i repetitives, acompanyades de gestos, milloren les habilitats lingüístiques dels nens. A través de la música, els nens aprenen a comunicar els seus sentiments i ajuda a l’enriquiment del seu vocabulari.

6. Millora la percepció auditiva

L’escolta de música amb diferents notes i tonalitats ajuda els nens a desenvolupar una percepció auditiva més nítida. Aquesta educació musical temprana permet que distingeixi les diferents tonalitats de les melodies, educant el timpà i millorant el seu sistema auditiu.

7. Major facilitat per a la resolució de problemes

La música també pot tenir un impacte en la capacitat dels nens per resoldre problemes més complexos, com problemes matemàtics i de lògica. La percepció dels patrons rítmics en les melodies pot augmentar el seu raonament i les seves habilitats de resolució de problemes.

8. Promou la sociabilitat

Col·laborar en la creació de música fomenta la tasca cooperativa, el respecte cap a si mateix i cap als altres, i els ajuda a tolerar els errors dels altres. 

9. Potencia la seva autoestima

El desenvolupament d’un vincle afectiu amb la música estimula la seva intel·ligència emocional i els ajuda a explorar emocions i sentiments, millorant el seu estat d’ànim i la seva autoestima. 

Aprofita els nostres cursos de música per infants!

Si estàs interessat en potenciar el desenvolupament del teu fill o filla a través de la música, des de l’Intèrpret de Lleida et presentem el nostre programa “Petits Músics”

Creiem fermament que mai és massa aviat per començar a aprendre música. El programa “Petits Músics” està dissenyat per afavorir el desenvolupament dels infants a través de la música i no només es limita a l’aspecte musical, sinó que també ajuda a desenvolupar les seves capacitats integrals. A través d’aquest programa, treballem activament per millorar la memòria, la concentració, l’atenció, la imaginació, l’observació, la comparació, la lògica i la creativitat dels nostres petits alumnes.

Horaris Petits Músics per al Curs 2022/23:

Tallers DISSABTES:

Si tens qualsevol dubte, estem a la teva disposició per proporcionar-te més informació!

Benvingut a L’Intèrpret!

Som aquí per a ajudar-te a trobar la informació més adient a les teves necessitats.

Si us plau, completa la següent informació i t’orientarem: