Comença amb metes musicals realistes

És fonamental establir metes a la vida i tenir una visió clara del camí que volem seguir. No obstant això, és crucial que aquestes metes siguin possibles d’aconseguir. 

Prendrem com a exemple la proposta de dominar una sonata de Beethoven al piano. Aquest tipus d’obres solen requerir diversos mesos de pràctica i estudis constants. Per tant, si ens fixem com a objectiu dominar aquesta obra en dues setmanes, experimentarem frustració i probablement fracassarem. No obstant això, si abordem l’objectiu amb realisme i ens donem un termini de cinc mesos per aprendre l’obra, les possibilitats d’èxit augmenten.

Aquest any, donat el temps i espai que necessites per incloure la música a la teva vida.

Organitza el teu temps d’estudi

Cal trobar els moments adequats segons el temps disponible, ja sigui si pots dedicar 3 hores diàries o només 20 minuts. La constància és la clau, més que la quantitat de temps. Estudiar 8 hores el dilluns sense mantenir la pràctica musical la resta de la setmana no serà efectiu. És més eficient dedicar 20 minuts cada dia que concentrar l’estudi en sessions llargues només un o dos dies per setmana.

L’organització del temps d’estudi és tan important com les accions que realitzem durant les sessions de pràctica musical. Cal tenir un pla d’estudi a llarg termini basat en metes realistes. Per exemple, si l’objectiu és millorar la tècnica instrumental per abordar obres més complexes, cal tenir un pla que inclogui exercicis tècnics apropiats i la pràctica d’escales. 

En termes generals, una sessió d’estudi instrumental eficaç es compon de tres parts:

1. Estudi d’exercicis de tècnica instrumental.

2. Repàs i millora d’obres ja apreses en el passat.

3. Estudi d’una o diverses obres noves.

Desenvolupa la teva oïda musical

La música ha de prendre forma primerament a la nostra ment i després convertir-se en realitat a través de l’instrument o la nostra veu.

Per això, quan ens trobem davant d’una partitura, és fonamental ser capaços de reproduir mentalment aquesta idea sonora: el ritme, la melodia, l’harmonia. Aquesta habilitat ens proporcionarà una comprensió profunda de l’estructura sonora de l’obra i de com ha de ser el resultat final quan la interpretarem a l’instrument.

Per potenciar aquest desenvolupament de l’oïda interna, és important dedicar temps a l’estudi del solfeig, a la realització d’exercicis rítmics i a l’execució de dictats musicals.

Aprendre a escoltar-se a un mateix

Tot i que no ho sembli, desenvolupar la capacitat d’escoltar-nos mentre practiquem un instrument musical o cantem és una habilitat que requereix formació. És essencial realitzar una escolta atenta i crítica, analitzant el resultat sonor de la nostra interpretació amb l’instrument.

Cal evitar abordar l’estudi de l’instrument de manera mecànica i desconnectada. Posar l’atenció en el resultat final, més que en el procés en si, pot resultar molt útil. A més, enregistrar-se durant la pràctica i després escoltar les gravacions permet identificar amb més claredat els errors i tot allò que hem fet correcte.

Aquest és l’any de nova música

És una excel·lent iniciativa incloure l’escolta de nova música entre els teus propòsits per aquest any. Aquesta pràctica no només enriqueix la teva experiència musical, sinó que també contribueix a la formació d’una cultura musical més àmplia.

Una forma efectiva d’expandir el teu coneixement musical és explorar aquells gèneres que es trobin més allunyats dels teus gustos musicals habituals o de la teva especialització. Per exemple, si tens una preferència per la música contemporània o tradicional, seria beneficiós explorar gèneres com la música barroca, clàssica, romàntica i fins i tot medieval. Al contrari, si la teva predilecció és la música clàssica, pot resultar enriquidor acostar-te a altres gèneres més contemporanis com el jazz, el rock o el pop.

Amb un bagatge musical més ample, adquiriràs un millor criteri musical.

Aquest any, deixa espai per la creativitat i la música

És cert que sovint ens veiem abocats a un ritme frenètic, amb la feina, fent continguts per a vídeos, mirant publicacions a Instagram, etc. En aquest remolí, sovint oblidem l’essencial: asseure’ns amb el nostre instrument, tocar, compondre i gaudir de la música sense presses ni interrupcions.

És crucial reconèixer la importància de reservar temps exclusivament per a la creativitat. Aquest any, pren-te el temps amb calma per planificar i dedica moments reservats a tu mateix, únicament per tocar i envoltar-te de música, sense preocupar-te pel resultat o el so, sinó centrant-te simplement en la música.

Veuràs com això pot redefinir la teva connexió amb l’art.

T’esperem a L’Intèrpret de Lleida per omplir el 2024 de música! 

Comença la teva aventura musical amb L’Intèrpret de Lleida. Estem compromesos a oferir una formació completa com a músics, amb un enfocament que va més enllà de simplement aprendre a tocar un instrument o comprendre el llenguatge musical.

Si vols explorar el món de la música amb nosaltres, et convidem a posar-te en contacte. A L’Intèrpret, busquem alumnes compromesos que estiguin disposats a aprendre música amb esforç, disciplina i estudi, però també gaudint i amb alegria.

Les nostres eines didàctiques estan dissenyades per atendre les teves necessitats individuals, adaptant-se al teu progrés i motivant-te a millorar. A més, fomentem la comunitat musical des del primer moment, amb participació en formacions col·lectives com orquestres, big bands, combos i cors.

A L’Intèrpret, treballem amb el cap i ensenyem de cor. Si vols viure la música de manera completa i enriquidora, no hi ha millor escola! 

Benvingut a L’Intèrpret!

Som aquí per a ajudar-te a trobar la informació més adient a les teves necessitats.

Si us plau, completa la següent informació i t’orientarem: