La PEEML va denunciar, en roda de premsa, que les administracions atorguen ajuts que provoquen competència deslleial en el sector de les escoles de música privades.

La PEEML, integrada inicialment per les escoles de música Arts Musicals, L’Intèrpret i Música Pons Roselló així com les acadèmies de música Escola d’Acordió de Lleida i L’Assaig, creu un greuge que les administracions paguin les instal·lacions i aportin diners a una entitat privada com l’Orfeó Lleidatà, perquè l’utilitzi per explotar un negoci privat d’ensenyaments musicals mitjançant l’EMOL.
PEEML 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Llegiu tota la informació detallada fent clic a “Llegeix més”
 
Podeu veure l’entrevista que el passat dilluns dia 3 de desembre va fer Alfons Pérez, portaveu de la PEEML, al programa “Lleida al dia” de Lleida televisió, conduït per Santi Roig.
Veure entrevista (comença al 8’24”).
 
També podeu consultar el ressò que n’han fet els diferents mitjans de comunicació:
TV3. Telenotícies Comarques. 20/11/12.
Lleida TV. TN migdia i nit. 20/11/12.
Diari Segre. Versió impresa. 21/11/12.
Diari Segre. Versió digital. 20/11/12.
Diari Bon Dia. Versió digital. 20/11/12.
La Vanguardia. Versió digital. 20/11/12.
3/34. 20/11/12.
Ara Ponent. 20/11/12.
ACN (Agència Catalana de Notícies). 20/11/12.
Diari Bon Dia. 21/11/12.Nota de premsa.

 

La Plataforma d’Empreses d’Ensenyaments Musicals de Lleida (PEEML) denuncia competència deslleial en el sector amb ajuts de les administracions públiques.

 

La PEEML es planteja presentar una denúncia al tribunal de la competència de la UE contra la Paeria, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya per fomentar la competència deslleial. 

 

La PEEML, d’ara endavant anomenada Plataforma, integrada inicialment per les escoles de música Arts Musicals, L’Intèrpret i Música Pons Roselló així com les acadèmies de música Escola d’Acordió de Lleida i L’Assaig, creu un greuge que les administracions paguin les instal·lacions i aportin diners a una entitat privada com l’Orfeó Lleidatà, perquè l’utilitzi per explotar un negoci privat d’ensenyaments musicals. 

 

En aquest sentit, posen com a exemple els 800.000 euros que la Paeria, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya han aportat a l’Orfeó Lleidatà per a la construcció d’un auditori a la seva seu. Una despesa de diners públics que arriba quan les retallades estan fent passar un mal moment al món de la cultura a la ciutat de Lleida, ciutat que ja disposa de diverses infraestructures d’aquestes característiques .

 

La Plataforma informa que, tot i que no ha pogut tenir encara accés a tota la informació, les administracions han atorgat a l’Orfeó Lleidatà diners públics per un valor aproximat de 1.051.569 euros en els darrers anys. Amb aquests diners s’ha construït la seva seu social. Una seu social, però, que utilitza majoritàriament per a impartir classes de música a través d’una altra societat: l’EMOL. 

L’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà és el nom comercial de l’associació privada Educació Musical Orfeó que tenen constituïda per a fer aquesta activitat i que no és la destinatària de les subvencions rebudes, segons consta als diferents convenis. 

És, també, el titular de l’autorització com a escola de música privada al registre de centres del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (segons la resolució EDU/2501/2008). 

L’EMOL ofereix els seus serveis, actualment, a uns 800 alumnes i compta amb 52 professors sense comptar el personal directiu i administratiu.

 

La Plataforma també denuncia que les administracions públiques dispensen un tracte de favor a l’EMOL, com la gratuïtat en l’ús de les sales municipals, la impressió gratuïta de material comercial a la impremta de la Diputació de Lleida o la concessió sense concurs públic de la gestió d’escoles municipals de música i de l’Aula de Música Tradicional de la Generalitat de Catalunya. Un tracte que ha dut a confondre l’entitat privada com si es tractés d’una de pública, fins al punt que l’entitat utilitza els noms i logos de les administracions en els seus documents de matrícula.

La Plataforma entén i comparteix el suport que les administracions públiques mostren vers una entitat com l’Orfeó Lleidatà, amb gran tradició musical i cultural a la ciutat. La denúncia de la Plataforma no va en contra, doncs, de l’Orfeó, si no estrictament contra els ajuts econòmics amb què les administracions públiques beneficien l’activitat comercial que duu a terme a les seves instal·lacions en tant que escola de música d’àmbit estrictament privat.

 

 

 

Per tot plegat, la Plataforma demana a les administracions públiques que:

1. Vetllin perquè l’ús de l’edifici seu de l’Orfeó Lleidatà es destini a l’activitat per a la qual se li van concedir les subvencions i no per dur a terme activitats d’un negoci privat que suposa competència deslleial en un sector que està perfectament regulat.

 

2. Que auditin i revisin mitjançant addendes als corresponents convenis el compliment dels mateixos, la destinació real de les subvencions que s’han atorgat i l’ús real dels espais que s’han pagat amb diners públics.

 

3. Que aturin les subvencions atorgades a la construcció d’un nou auditori a la ciutat. 

La Plataforma qüestiona que les administracions públiques dediquin part dels seus pressupostos a costejar la construcció d’una nova sala de concerts quan la ciutat disposa d’espais musicals suficients que, a més, estan infrautilitzats. I encara més quan la cultura de la ciutat està patint una retallada econòmica sense precedents.

 

 

La Plataforma ja ha fet saber reiteradament les seves inquietuds i intencions a les administracions públiques en els darrers mesos. Si bé s’han mostrat sorpreses, comprensives i sensibles a les nostres demandes, no han fet res per solucionar el problema. Alhora, la Plataforma compta amb l’assessorament d’un gabinet jurídic per estudiar les accions legals que cregui oportunes per defensar els seus interessos i no descarta cap via legal per a garantir-ho.

 

Per això, en defensa dels seus legítims interessos, la Plataforma presentarà una denúncia al tribunal de la competència de la UE si les administracions públiques continuen fomentant la competència deslleial al nostre sector.

 

 

 

Plataforma d’Empreses d’Ensenyament Musical de Lleida

Lleida, 20 de novembre de 2012.

Benvingut a L’Intèrpret!

Som aquí per a ajudar-te a trobar la informació més adient a les teves necessitats.

Si us plau, completa la següent informació i t’orientarem: